Egy újabb kétkijelzős mobiltelefon érkezik Európába

Masszívan drágább lesz, mint az Egyesült Államokban – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 15. 15:14
null
Dupla képernyő, dupla ár? Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó eséllyel a többség mostanra meg is feledkezett a Microsoft tavaly szeptemberben kiadott okostelefonjáról, ami nem meglepő, hiszen az 5,6 hüvelykes és 1350×1800 pixeles érintőkijelzőkkel szerelt készülék eddig csak az Egyesült Államokban volt kapható.

Eredetileg 1399 dollárba került, ám a Microsoft most véglegesen leárazta 999 dollárra, avagy nettó 296 ezer forintra.

Dupla képernyő, dupla ár?
Fotó: Flickr

A termék nemzetközi piacokon való debütálása február 18-án esedékes, a kérdéses naptól fogva Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban is kapható lesz. A briteknél bruttó 1349 fontba, míg a németeknél bruttó 1549 euróba kerül majd tablet-okostelefon hibrid, a fenti sorrendben 553 ezer és 556 ezer forintokról beszélünk.

Ez igencsak drámai felárat jelent: amennyiben a Surface Duo dollárban vett új árára rászámítunk nagyvonalúan 50% százaléknyi adót és egyéb költséget, akkor is csak 444 ezer forint jön ki bruttóban, ennél pedig bő százezerrel kérnek majd többet az európai viszonteladók.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Probléma a Microsoftnál, sokan nem fognak örülni a döntésnek

Idén szeptemberben a Microsoft és az EA büszkén bejelentették, hogy az Xbox Game Pass konzolos és számítógépes játékbérlő szolgáltatás előfizetői hamarosan nagy extrát kapnak, felár nélkül elérhetnek majd hatvannál is több az EA Play játékbérlőben lévő játékot. A lépéssel olyan szériák egy vagy több tagjához férhetnek hozzá az előfizetők, mint például a FIFA, a Mass Effect, a Titanfall, a Need for Speed, a The Sims, vagy épp a Battlefield.

Az xboxos játékosok számára november 10-én elérhetővé is vált az integráció, az Xbox One és Xbox Series gépek tulajdonosai már jó egy hónapja játszhatnak a megfelelő termékekkel. A számítógépes játékosoknak azt ígérték a cégek, hogy idén decemberben indul majd a móka, azonban a Microsoft kedd este váratlanul lefújta a bulit: számukra csak valamikor 2021 elején válhatnak elérhetővé az EA játékai az Xbox Game Pass for PC és az Xbox Game Pass Ultimate részeként.

A Microsoft konkrétan nem árulta el, hogy mi a probléma oka, ám a blogbejegyzésének szövegezése technikai problémákra utal. Ez nem lenne meglepő, hiszen a vállalatoknak olyan játékokat kell lényegében a Microsoft Áruházon keresztül elérhetővé tenniük és működésre bírniuk, amelyek előtte nem voltak ott kaphatóak.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.