időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Saját magát szólta meg ezúttal a nagyvállalat

Forrás: ORIGO.HU
2021.02.12. 19:24
Saját magát szólta meg ezúttal a nagyvállalat

Hónapok óta nem jöttek frissítések az iOS-es mobilappjaihoz.

Soha nem látott helyzet állt elő a Google-nél, a vállalat legalább tavaly december 7. óta egyetlen az Apple mobileszközeire készült appjához sem adott ki frissítést. Ennek az okáról hallgat, azonban meglehetősen nyilvánvaló a rejtély nyitja: a fejlesztőknek 2020. december 8. óta fel kell tüntetniük az App Store-ban lévő szoftvereik termékoldalain, hogy azok milyen adatokat vesznek igénybe a felhasználók követésére, továbbá milyen begyűjtött információkat kapcsolnak hozzá a személyükhöz – olvasható az Origo cikkében.

Hónapok óta nem jöttek frissítések a Google iOS-es mobilappjaihoz.
Fotó: PIXABAY

A Google jó néhány appja esetében mindkét lista ijesztő lehet a felhasználók számára, azonban a vállalat január 12-én közölte, hogy eleget tesz az információközlési kötelezettségének, már azon a héten vagy a következő héten megindulhatnak az appfrissítései. Ennek fényében nem világos, hogy miért nem történt még mindig semmi, a legvalószínűbb spekuláció, hogy a színfalak mögött a Google tárgyalni próbál bizonyos részletkérdésekről az Apple-lel.

Mindeközben viszont az iOS-es appjai olyan elavulttá váltak, hogy tegnap rövid időre már saját magát szólta meg az elindításukkor a Google: a felhasználóknak megjelenített riasztás szerint a használt program elavulttá vált, a legújabb biztonsági fejlesztések beszerzése érdekében frissítsék azt. Szerencsére ki lehetett nyomni az értesítést, bár ehhez a mobilozóknak bele kellett egyezniük, hogy a kockázatok megértése mellett használják az adott appot.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Búcsúzik a régi számítógépektől a népszerű böngésző

A windowsos és a linuxos felhasználók egy részét érinti a Chrome böngésző módosítása. A népszerű szoftverek fejlesztői általában előre be szokták harangozni a termékeik rendszerigényének módosítását, azonban most szinte véletlenül derült ki, hogy a következő Google Chrome 89 már nem fog működni egyes erősen kivénhedt, windowsos és linuxos számítógépeken. Az érintett eszközöket használóknak természetesen más böngésző után kell majd nézniük – olvasható az Origo cikkében.

Ennek oka, hogy a Chrome következő főverziója már megköveteli majd a processzoroktól az Intel SSE3 utasításkészlet támogatását. A technológia az Intel központi egységeiben 2003-tól, míg az AMD termékeiben 2005-től honosodott meg, ennek megfelelően aki olyan 15 évnél fiatalabb számítógépen próbálja futtatni a Chrome-ot, azt jó eséllyel nem érinti a követelmények módosulása.