Tempósan telepítendőek a Windows 10 új javításai

Közel hatvan sebezhetőséget orvosolt a termékeiben a Microsoft.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 10. 20:24
null
A kép illusztráció. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel hatvan sebezhetőséget orvosolt a Windows 10-ben a Microsoft. Elérhetővé váltak a Microsoft támogatott szoftvereinek februári javításai, az idei második hibajavító kedden 56 sérülékenységet foltoztak be a vállalat illetékesei, amelyekből 11 kritikus, 2 moderált, a maradék 43 pedig fontos besorolást kapott. Az egyik fontos besorolású hiba ráadásul egy aktívan kihasznált nulladik napi sebezhetőség, amellyel emelt jogú kódfuttatás érhető el a számítógépeken – olvasható az Origo cikkében.

A februári patch kedden a Microsoft egyéb bugokat is javított a Windows 10-ben, például újabb módon kezdte el akadályozni, hogy a chkdsk lemezellenőrző segédprogram tönkretegye az SSD háttértárak fájlrendszerét. Karácsony előtt a Microsoft egy szerveroldali változtatással elvileg már megoldotta ezt a gondot, ám a jelek szerint most a kliensoldalon futó segédprogramba is bevarázsolt valamiféle javítást a hibajelenség megakadályozása érdekében.

A Microsoft új frissítései gyári beállítások mellett rövidesen maguktól települnek, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében manuálisan is megsürgethető az installációjuk.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Kiszivárgott a következő Windows 10 frissítés dátuma

Egy meggondolatlan fejlesztő szivárogtatta ki a megközelítőleges dátumot – olvasható az Origo cikkében.

A legfrissebb hírek szerint idén is két főverzió érkezik majd a Windows 10-ből, azonban a Microsoft felcserélhette a fontossági sorrendjüket: a tavaszi kiadás bizonyulhat az apró-cseprő újdonságokat tartogató változatnak, míg az őszi társa lehet az év klasszikus gigafrissítése, potenciálisan akár vizuálisan megújult felhasználói felületet is hozhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.