A világűrben forgatják az űrhajós orosz filmet

Az űrutazást népszerűsítő és az űrhajósok hősiességét bemutató játékfilmet Klim Sipenko rendezi.

Forrás: MTI2021. 03. 28. 18:24
null
A kép illusztráció. Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klim Sipenko rendezi az űrutazást népszerűsítő és az űrhajósok hősiességét bemutató orosz játékfilmet, amelynek egyes jeleneteit a világűrben forgatják – tudta meg az MTI.

A Szaljut-7 című 2017-es űrakciófilm rendezője és egy egyelőre meg nem nevezett színésznő a tervek szerint szeptember 20-án indul a Nemzetközi Űrállomásra a forgatásra – közölte Pavel Vlaszov, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási hivatal űrhajóskiképző központjának vezetője a szervezet Russzkij Koszmosz című folyóiratában.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A filmesek visszatérését a Földre október végére tervezik. A Vizov (Kihívás) munkacímű film producerei között van Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz vezetője, valamint a Pervij Kanal állami tévécsatorna

A világűrben forgatott film női főszerepére pályázatot írtak ki, s a Ria Novoszty orosz hírügynökség két hete azt jelentette, hogy 3000 pályázó közül választották ki a 20 döntőst, akik között hivatásos színésznőkön kívül pilóták, pszichológusok és tudományos munkatársak is vannak.

Az Egyesült Államok is filmet akar készíteni a Nemzetközi Űrállomáson, annak főszerepében Tom Cruise lesz látható.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy műholdak gyártásával bővül az autógyártó vállalat. Az önvezető autóknak szükséges pontos helymeghatározásban segítenek majd a Geely műholdjai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.