időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Baj van a Windows 10 márciusi frissítésével!

Forrás: ORIGO.HU
2021.03.14. 14:44
Baj van a Windows 10 márciusi frissítésével!

Egyesek a nyomtatás gombra kattintva Kék Halál képernyőt kapnak. Felhasználói visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy nem sikerültek tökéletesre a Microsoft 2021. márciusi hibajavításai, a Windows 10 legutolsó három főverzióját használók Kék Halál képernyőkről kezdtek panaszkodni a telepítése után. A probléma akkor jön elő, mikor rákattintanak a nyomtatás gombra, a printelés megkezdése helyett bejön az említett hibaképernyő, miszerint valami gond van a „win32kfull.sys” rendszerállománnyal – olvasható az Origo cikkében.

Felhasználói visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy nem sikerültek tökéletesre a Microsoft 2021. márciusi hibajavításai, a Windows 10 legutolsó három főverzióját használók Kék Halál képernyőkről kezdtek panaszkodni a telepítése után.
Fotó: PIXABAY

A panaszokra az elsők között felfigyelt Günter Born szerint egyes felhasználóknál a nyomtatójuk meghajtóprogramjának naprakész verzióra frissítése megoldotta a problémát, így a hiba tapasztalása esetén elsőként ezzel érdemes próbálkozni. Ha ez nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor a Windows verziójától függően a KB5000802 vagy a KB5000808 jelzésű patch eltávolításával átmenetileg orvosolható a gond, cserébe viszont újból sebezhetővé válik a számítógép.

Hírünk írásáig a Microsoft nem kommentálta a panaszokat, és az említett frissítések ismert hibái közt sem szerepel a nyomtatáskor esetlegesen jelentkező Kék Halál képernyő.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Gyakrabban érkezik majd a népszerű böngésző új verziója

Még idén átáll a négyhetes kiadási ciklusra a Chrome.

A Mozilla példáját követve a Google is felgyorsítja a böngészőjének kiadását, tájékoztatása szerint az idei harmadik negyedévtől kezdve hat helyett négyhetente érkezik majd újabb főverzió a Chrome-ból. A magyarázat szerint ennek oka, hogy a kiadási és tesztelési folyamat optimalizálása lehetővé teszi a frissítések sűrűbb kiadását, így gyorsabban eljuthatnak az új funkciók és a javítások a felhasználókhoz – olvasható az Origo cikkében.