Évek óta várt funkciót kapnak a youtuberek

Képes lesz végre előre szólni a szerzői jogi problémákról a videómegosztó.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 20. 19:12
null
YOUTUBE Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főállású youtuberek rémálma, hogy a videóik publikálása után a Content ID automatikus szerzői jogvédelmi rendszer váratlanul másoknak adja a tartalmaikból származó bevételt. Egyes esetekben tévesen detektálhatja például jogvédett zenék felhasználását, más esetekben a fair használatot nem képes megítélni, mindez ráadásul csak a videók publikálása után derül ki – olvasható az Origo Tech rovatának cikkében.

Az új Checks, avagy ellenőrzés funkcióval ezt a gondot orvosolja a YouTube: a tartalomkészítők hamarosan már a videóik publikálása előtt ellenőrizni tudják majd, hogy beleköt-e azokba a ContentID.

A YouTube tartalomkészítői hamarosan már a videóik publikálása előtt ellenőrizni tudják majd, hogy beleköt-e azokba a ContentID.
Fotó: PIXABAY

Amennyiben egy tartalmuk fennakad a rostán, akkor a publikálás előtt elvégezhetik a szükséges módosításokat, vagy panaszt nyújthatnak be, és megvárhatják annak az eredményét a közzététel előtt. A youtuberek továbbra is dönthetnek kifogásolt videók azonnali publikálása mellett, sikeres panasztétel esetén megkapják a belőle származó összes bevételt.

A mostani változtatás óriási mennyiségű frusztrációtól és idegeskedéstől mentheti meg a youtubereket, hiszen még időben értesülnek a problémákról, nem utólag kell tüzet oltaniuk. Természetesen előfordulhat olyan, hogy a Content ID adatbázisába a videóik közzététele után bekerült anyag miatt csattan a hátukon az ostor, de ezzel nem tudnak mit kezdeni azon túl, hogy maximális óvatossággal próbálnak eljárni a videók elkészítésekor.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.