Felgyorsult az androidos Chrome böngésző

Gyorsabb betöltési időket ígér a Chrome böngésző 89-es verziója Android rendszer alatt.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 15. 18:24
null
GOOGLE CHROME Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsabb betöltési időket ígér a Chrome böngésző 89-es verziója Android rendszer alatt. A Google Chrome böngésző legutóbbi frissítése Android rendszeren is érezhető változásokat hozott. A fejlettebb memóriakezelés jóvoltából például maga a Chrome 13 százalékkal gyorsabban indul el, mint eddig.

A megnyitott lapokat a korábbi böngészési folyamatokból úgynevezett freeze-dried állapotba helyezi a szoftver. Ez azt jelenti, hogy könnyített, különleges verziót ment el az app, körülbelül, mint egy képernyőképet. Ezen viszont a görgetés, zoomolás, hivatkozásokra kattintás is támogatott. A Google szerint így reszponzívabb az élmény, a weboldal pedig a háttérben töltődik be – olvasható az Origo portál cikkében.

Gyorsabb betöltési időket ígér a Chrome böngésző 89-es verziója Android rendszer alatt. A Google Chrome böngésző legutóbbi frissítése Android rendszeren is érezhető változásokat hozott. A fejlettebb memóriakezelés jóvoltából például maga a Chrome 13 százalékkal gyorsabban indul el, mint eddig. A megnyitott lapokat a korábbi böngészési folyamatokból úgynevezett freeze-dried állapotba helyezi a szoftver.
Fotó: PEXELS

A memóriahasználat is javult, kevesebb az összeomlás, a böngésző teljesítménye 22 százalékkal javult, a renderelés 8 százalékkal lett jobb, a GPU használata is fejlődött. A legalább Android 10-et használó, minimum 8 GB RAM-mal rendelkező eszközökre 64-bites Chrome újracsomagolt változata 8,5 százalékkal gyorsabb betöltési időket és 28 százalékkal simább görgetést ígér.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.