időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Lemásolja egy rivális nagy funkcióját a népszerű böngésző

Forrás: ORIGO.HU
2021.03.02. 18:49
Lemásolja egy rivális nagy funkcióját a népszerű böngésző

Elérhetővé vált a Chrome fejlesztői kiadásában a Vivaldi parancsfelülete.

Meghökkentő fejlesztésre lett figyelmes a Google Chrome fejlesztői (Canary) kiadásában a TechDows, a Google illetékesei a jelek szerint serényen dolgoznak a Chromium motorra épülő Vivaldi böngésző talán legjobb funkciójának lemásolásán, a böngészőfunkciók gépeléssel történő elérésén – olvasható az Origo cikkében.

Vivaldi böngésző népszerű funkcióját a Chrome lemásolja
Fotó: PIXABAY

Ennek lényege, a netezők gombnyomásra megnyithatnak egy parancssoros felületet, majd ott gépeléssel megkereshetik és elindíthatják a böngésző legkülönfélébb funkciót; például új böngészőfület nyithatnak, füleket zárhatnak be, könyvjelzőzhetik az éppen nézett oldalt. A lehetőség elsősorban az olyan haladó felhasználóknak lett kitalálva, akik csökkenteni szeretnék az egérmutató mozgatásával járó időt és fáradtságot.

A Chrome esetében a [CTRL] + [Szóköz] kombinációval nyitható meg a Commander névre keresztelt funkció szövegbeviteli mezője. Akik kipróbálnák, azoknak először telepíteniük kell a Chrome Canary-t, majd a címsorában be kell tölteniük idézőjelek nélkül a „chrome://flags/#commander” linket, a kiemelt funkció aktiválása után pedig újra kell indítaniuk a böngészőjüket.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.