Lemásolja egy rivális nagy funkcióját a népszerű böngésző

Elérhetővé vált a Chrome fejlesztői kiadásában a Vivaldi parancsfelülete.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 02. 18:49
null
Chrome Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghökkentő fejlesztésre lett figyelmes a Google Chrome fejlesztői (Canary) kiadásában a TechDows, a Google illetékesei a jelek szerint serényen dolgoznak a Chromium motorra épülő Vivaldi böngésző talán legjobb funkciójának lemásolásán, a böngészőfunkciók gépeléssel történő elérésén – olvasható az Origo cikkében.

Vivaldi böngésző népszerű funkcióját a Chrome lemásolja
Fotó: PIXABAY

Ennek lényege, a netezők gombnyomásra megnyithatnak egy parancssoros felületet, majd ott gépeléssel megkereshetik és elindíthatják a böngésző legkülönfélébb funkciót; például új böngészőfület nyithatnak, füleket zárhatnak be, könyvjelzőzhetik az éppen nézett oldalt. A lehetőség elsősorban az olyan haladó felhasználóknak lett kitalálva, akik csökkenteni szeretnék az egérmutató mozgatásával járó időt és fáradtságot.

A Chrome esetében a [CTRL] + [Szóköz] kombinációval nyitható meg a Commander névre keresztelt funkció szövegbeviteli mezője. Akik kipróbálnák, azoknak először telepíteniük kell a Chrome Canary-t, majd a címsorában be kell tölteniük idézőjelek nélkül a „chrome://flags/#commander” linket, a kiemelt funkció aktiválása után pedig újra kell indítaniuk a böngészőjüket.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.