Megveheti a Microsoft a játékfejlesztő Zenimaxot

Ezáltal huszonháromra nő a Microsoft játékfejlesztő stúdióinak száma.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 14. 9:14
null
Megveheti a Microsoft a játékfejlesztő Zenimaxot. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly szeptember végén tömegeket sokkolt a bejelentés, hogy a Microsoft bő 7,5 milliárd dollárért meg kívánja vásárolni a Zenimaxot. Az utóbbi egy játékkiadó ernyőcég, többek közt a The Elder Scrolls és Fallout játékokért felelős Bethesda, az id Software (Doom), az Arkane Studios (Dishonored), a MachineGames (Wolfenstein) és a Tango Gameworks (The Evil Within) is a tulajdonában van – olvasható az Origo Tech rovatának cikkében.

Ugyan a bejelentéskor már kijelentő módban lehetett beszélni a gigantikus akvizícióról, ám valójában csak a versenyügyi hatóságok jóváhagyását követően történhet meg a felvásárlás. Most a sejtettnek megfelelően az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól is zöld utat kapott az ügylet, így várhatóan rövid időn belül a Microsoft hivatalosan is megerősíti majd, hogy az idei második negyedévben ténylegesen a tulajdonába kerül a Zenimax.

Megveheti a Microsoft a játékfejlesztő Zenimaxot.
Fotó: PIXABAY

A mostani akvizícióval huszonháromra nő a Microsoft saját tulajdonú fejlesztőstúdióinak száma, miután a vállalat az elmúlt években agresszíven vásárolta fel a nevesebbnél nevesebb fejlesztőcégeket, hogy a jövőben meghatározó jelentőségű játékokat fejlesszen velük Xbox és Windows 10 platformokra.

Ettől függetlenül egyes jövőbeli játékok PlayStation és Switch konzolokra is megjelenhetnek, a Microsoft szerint a jövőben játékonként dől majd el a megcélzott platformok köre.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.