időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Megveheti a Microsoft a játékfejlesztő Zenimaxot

Forrás: ORIGO.HU
2021.03.14. 09:14
Megveheti a Microsoft a játékfejlesztő Zenimaxot

Ezáltal huszonháromra nő a Microsoft játékfejlesztő stúdióinak száma.

Tavaly szeptember végén tömegeket sokkolt a bejelentés, hogy a Microsoft bő 7,5 milliárd dollárért meg kívánja vásárolni a Zenimaxot. Az utóbbi egy játékkiadó ernyőcég, többek közt a The Elder Scrolls és Fallout játékokért felelős Bethesda, az id Software (Doom), az Arkane Studios (Dishonored), a MachineGames (Wolfenstein) és a Tango Gameworks (The Evil Within) is a tulajdonában van – olvasható az Origo Tech rovatának cikkében.

Ugyan a bejelentéskor már kijelentő módban lehetett beszélni a gigantikus akvizícióról, ám valójában csak a versenyügyi hatóságok jóváhagyását követően történhet meg a felvásárlás. Most a sejtettnek megfelelően az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól is zöld utat kapott az ügylet, így várhatóan rövid időn belül a Microsoft hivatalosan is megerősíti majd, hogy az idei második negyedévben ténylegesen a tulajdonába kerül a Zenimax.

Megveheti a Microsoft a játékfejlesztő Zenimaxot.
Fotó: PIXABAY

A mostani akvizícióval huszonháromra nő a Microsoft saját tulajdonú fejlesztőstúdióinak száma, miután a vállalat az elmúlt években agresszíven vásárolta fel a nevesebbnél nevesebb fejlesztőcégeket, hogy a jövőben meghatározó jelentőségű játékokat fejlesszen velük Xbox és Windows 10 platformokra.

Ettől függetlenül egyes jövőbeli játékok PlayStation és Switch konzolokra is megjelenhetnek, a Microsoft szerint a jövőben játékonként dől majd el a megcélzott platformok köre.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.