időjárás 3°C Nándor 2021. October 19.
logo

Háromévnyi frissítést ígér a mobiljaira a koreai gyártó

Forrás: ORIGO.HU
2021.04.08. 20:14
Háromévnyi frissítést ígér a mobiljaira a koreai gyártó

Abszurd módon az LG mobilpiacról való kilépésével javulhat a támogatása. Ígéretének megfelelően a mobilpiacról való kilépését a héten bejelentett LG némileg tisztázta, hogy az újabb okostelefonjaival rendelkezők milyen szoftveres terméktámogatásban részesülnek a jövőben. A tájékoztatás szerint a 2019-es és újabb Velvet, Wing, G-Series és V-Series telefonjaival rendelkezők a készülékek kiadásától kezdve három éven át számíthatnak az újabb Android-főverziók megjelenésére, ami meglepő, hiszen a megszokott teljesítménye alapján ennyire sem volt érdemes számítani a cégtől – olvasható az Origo cikkében.

Abszurd módon az LG mobilpiacról való kilépésével javulhat a támogatása.
Fotó: PIXABAY

Elméleti síkon ez például a Velvet modell esetében azt jelentené, hogy a tavaly Android 10-zel piacra került készülék nem csak az Android 11-et kapja meg (ennek a frissítésnek a terjesztése nemrég megkezdődött), de az idei Android 12, továbbá a jövő évben várható Android 13 is megérkezhet rá.

A gyártó szerint emellett néhány 2020-as évjáratú Stilo és K-Series modell támogatását is folytatja, ezekre két éven át kívánja kiadni az újabb Android-főverziókat. Az LG nem taglalta, hogy a különféle mobilok tulajdonosai milyen időközönként számíthatnak az éppen aktuális Androidjukhoz biztonsági javításokat hozó, kisebb rendszerfrissítések érkezésére.