Hód támadta meg egy internetszolgáltató hálózatát

Egyedülállóan kanadai helyzet miatt nem volt net másfél napig egy kisvárosban – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 27. 11:47
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobb nem alábecsülni az álmos kisvárosok horrorpotenciálját. A Telus netszolgáltató közleménye szerint krízishelyzet alakult ki a körülbelül kétezer fős, kanadai Brit Columbiában lévő Tumbler Ridge városkában, szombat hajnali négykor teljesen megszűnt az internetszolgáltatás.

A cég szakemberei a helyszíni vizsgálatok során gyorsan felfedezték, hogy a probléma gyökerét egy rendkívül jellegzetes, a cég szóvivőjének állítása szerint egyedülállóan kanadai problémának minősülő hódtámadás jelentette.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A városkába futó, körülbelül egy méterrel a földfelszín alá temetett optikai kábelt számos ponton súlyosan megrongálták a várat építő hódok, a vezetéket védő csatorna nem bizonyult ellenállónak a rágcsálókkal szemben.

A Telus jelentős erőket mozgósítva végül vasárnap délután fél négyre képes volt helyreállítani a szolgáltatást, a fagyos talaj jelentősen hátráltatta a munkát. A szolgáltató nem adott tájékoztatást arról, hogy a belátható jövőben történik-e majd valamiféle megelőző lépés a kábelrágcsálás kiküszöbölése érdekében, enélkül Tumbler Ridge lakói feltehetően kénytelenek lesznek a hódterror árnyékában élni.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.