Megtagadták a nyereményét, de kiperelte magának

Szoftverhibára hivatkozva nem akarták kifizetni a 1,7 millió fontját – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 08. 14:25
null
A Betfred elfogadta az első fokon meghozott döntést, nem fog fellebbezni, elnézést kért a játékostól Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő három éve húzódó vitára tett pontot az Anglia és Wales Legfelsőbb Bírósága, az ítélete szerint a fogadásokban és szerencsejátékokban utazó Betfred nem tarthatja vissza egy játékostól a nagy összegű nyereményét. Az 54 éves Andrew Green még 2018 januárjában egymás után háromszor megnyerte a jackpotot a Frankie Dettori's Magic Seven nevű online félkarú rablós játékban, így összesen 1,7 millió font, avagy 707 millió forint ütötte a markát.

A Betfred elfogadta az első fokon meghozott döntést, nem fog fellebbezni, elnézést kért a játékostól
Fotó: PEXELS

Pontosabban csak ütötte volna, a Betfred számára a játékot biztosított Playtech fejlesztőcég szerint ugyanis programozási hiba volt a termékben, egy szorzással kapcsolatos bug miatt sikerült Greennek háromszor elhoznia a jackpotot. Azt tanácsolta a Betfrednek, hogy ne fizesse ki az óriási nyereményt.

A javaslaton némileg finomítva a Betfred végül felajánlott a nyertesnek 60 ezer fontot (25 millió forintot), amennyiben aláír egy titoktartási szerződést, gyakorlatilag segít a szőnyeg alá söpörni az ügyet. Green ebbe nem volt hajlandó belemenni, pert indított a vállalat ellen.

Nagyon jól tette, a bíróság most a javára döntött, hiába próbálta a Betfred 49 oldalnyi felhasználási feltételben védeni az érdekeit.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.