Tönkreteheti a PlayStation 4-et a lemerült CMOS elem

Néhány éven belül tönkre mehetnek azok a Sony PlayStation 4 konzolok, amelyekben lemerül a CMOS elem – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 01. 9:17
playstation
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékkonzolok sem tartanak örökké, azonban a jelentések szerint a Sony PlayStation 4 modellek hamarabb papírnehezékké válhatnak az átlagosnál. A beszámolók alapján a Sony előző-generációs konzolja a CMOS elemet használja belső óraként, ehhez a felhasználó nem fér hozzá. A játékok futtatásához pedig működő CMOS elem kell.

A lemerült CMOS elem tehát használhatatlanná teszi a konzolt, az többé nem tud játékokat megnyitni, akkor sem, ha lemezes játékról van szó. A lemerült CMOS elem cseréje megoldja a problémát, de ehhez fel kell nyitni a konzolt, ami nem mindenki számára megoldható.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Ennél is nagyobb probléma, hogy a konzol működése csak akkor áll vissza az elem cseréje után, ha az hozzáfér a PlayStation Networkhöz, hogy resetelje a rendszeridőt. Vagyis csak akkor szabad kicserélni a CMOs elemet, ha a PlayStation 4 tud csatlakozni.

Sajnos nincs rá garancia, hogy jóval később is elérhető lesz a PlayStation Network a PS4-ről, elég csak azokra a korábbi jelentésekre gondolni, amelyek a PS3-mal és a PS Vitával voltak kapcsolatosak. Természetesen a Sony firmware-frissítéssel orvosolhatja ezt a kellemetlenséget, hogy ne váljanak a PSN PS4-en való leállása esetén sem e-hulladékká a konzolok.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Befejezheti a régi játékok értékesítését a japán gyártó

Nem kifejezetten váratlan, azonban a régebbi játékokkal szórakozni kívánók számára kellemetlen értesüléssel állt elő a TheGamer. Megbízható forrásra hivatkozva azt állítja a publikáció, hogy a Sony hamarosan befejezi a digitális játékok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb tartalmak értékesítését három régi PlayStation konzolhoz a PlayStation Store-ban, ezt követően az érintett termékeken játszani kívánók csak bolti dobozos kópiákat vásárolva lesznek képesek bővíteni a játékgyűjteményüket – olvasható az Origo cikkében.

A forrás szerint a régi játékoktól való megszabadulás két körben történik majd meg: 2021. július 2-től kezdve a PlayStation 3 és PlayStation Portable (PSP) konzolokhoz készült tartalmak forgalmazásának int búcsút a Sony, majd 2021. augusztus 27-én a PlayStation Vita is csatlakozik hozzájuk. Ha minden igaz, akkor a vállalat napokon belül megteheti a hivatalos bejelentést az ügyben.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.