Chatbot app segíti a szegedi egyetemi hallgatókat

Alkalmazás támogatja a hallgatókat a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) mindennapjaik megszervezésében a szorgalmi és a vizsgaidőszakban – írja a bama.hu.

Forrás: bama.hu - mediaworks2021. 05. 19. 20:11
null
A kép illusztráció Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Neptun rendszerre épülő alkalmazás, az Órarend chatbot hasznos információkat jelenít meg, mint például az oktató és a tanterem nevét, miközben a térképnézet pontosan megmutatja, hol lesz az adott óra vagy vizsga; az útvonaltervező pedig segít megtalálni a tanteremhez vezető leggyorsabb utat.

A chatbot minden felhasználó saját óra- és vizsgarendjét mutatja a kezdéskor szükséges első regisztráció után,

a rendszeres frissítéseknek köszönhetően naprakészen, az esetleges terem- vagy időpontváltozásokat követve. A chatbot előnye, hogy nem szükséges hozzá semmilyen applikáció letöltése, a szolgáltatás eléréséhez csak egyszeri, a Neptun-kódot igénylő regisztráció kell – derül ki az intézmény közkapcsolati igazgatóságának közleményéből.

A kép illusztráció
Fotó: unsplash

A felhasználóbarát, óratípusokat és vizsgákat különböző színnel jelölő felületen az egyes órára vagy vizsgára kattintva jelennek meg a részletes információk – köztük a kreditek száma is –, így áttekinthető és követhető a naptár. Ha valaki a másnapi óráira kíváncsi, elég a „holnap” szót beírnia, vagy ha a következő vizsgája időpontját szeretné megtudni, a „következő” szóval is tud keresni.

Az Órarend chatbotot a RoboRobo munkatársai fejlesztették, akik valamennyien az SZTE egykori diákjai, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.