Nagy vitát gerjesztettek a mariós virágkaspók

Mindenképp sikerült színt vinnie a városközpontjába egy brit településnek – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 18. 21:40
null
Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem aratott osztatlan sikert a tíz évvel ezelőtti népszámlálás szerint közel 68 ezer fős lakosságú Walsall város önkormányzatának legújabb ötlete, a Birmingham közelében lévő település tizenöt óriási méretű, élénkzöld virágkaspót telepített a városközpontjába.

A Birmingham Mail hírportál nem reprezentatív felmérése alapján a szokatlan objektumok a járókelők jókora részét a Mario-játékokban lévő csövekre emlékeztetik. Adrian Andrew önkormányzati képviselő szerint a kaspók több célt is szolgálnak: mentális jólét és biztonság érzetét hivatottak kelteni, közösségi tereket teremtenek, továbbá növelik a városközpontban lévő vegetáció mennyiségét.

A mariós virágkaspók sajnos nem mindenkit tudtak felvidítani. „Hitvány színük van, szembántóan rikítóak, csak fecsérelték rájuk az adófizetők pénzét„ – kommentálta a látványosságokat Joanna Parrish helyi lakos. A közeli szupermarketben dolgozó Sue Morrisson enyhén jobb véleménnyel volt róluk, neki sem tetszenek a „lepusztult” és „fáradt„ jelzőkkel illetett Walsallban, de állítása szerint egy modernebb és üdébb településen szódával talán elmennének.

(Borítókép: Képernyőkép a YouTube videóból.)

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.