Ötvenöt sebezhetőséget javított a Microsoft

Emellett megszüntette a Windows 10 November 2019 Update támogatását.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 12. 18:14
null
A kép illusztráció. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint kedd este a Microsoft kiadta a havi rendszeres hibajavításait a támogatott termékeihez. A májusi javítónapon összesen ötvenöt sérülékenységet foltozott be a vállalat, ebből négy kritikus, ötven fontos, egy pedig moderált besorolást kapott. A sérülékenységek között három nulladik napi is található, bár a vállalat legjobb tudomása szerint jelenleg nem állnak aktív kihasználás alatt – olvasható az Origo cikkében.

Ötvenöt sérülékenységet javított 2021 májusában a Microsoft
Fotó: PIXABAY

A kedden kiadott hibajavításokkal együtt a Windows 10 November 2019 Update (v1909) támogatása is megszűnt, így a mai naptól kezdve nem készülnek hozzá több biztonsági frissítések. Néhány nappal ezelőtt a Microsoft feloldotta az utolsó olyan blokkolásokat is, amelyek akadályozták a számítógépeket a Windows 10 valamelyik újabb változatának telepítésében, így a remények szerint a most nyugdíjba vonult főverzió használata közel nullára csökken majd a következő hetekben. Jelen pillanatban a Windows 10-es számítógépek olyan egytizedén fut a kérdéses változat.

Alapértelmezett beállítások mellett a Microsoft által most kiadott frissítések rövidesen minden Windows 8.1 és Windows 10 rendszerű számítógépre automatikusan települnek, azonban aki megsiettetné a folyamatot, az a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság részében manuálisan bekerestetheti és telepítheti patcheket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.