Rekordméretű noteszgépet dobnak nemsokára piacra

Opcionálisan érintőkijelzővel is kapható lesz a 17 hüvelykes „szörny”.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 29. 16:41
null
Acer Chromebook 317 Forrás: ACER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Friss ajánlattal rukkolt elő a megszokott 11-14 hüvelykes laptopokat kicsinek tartók számára az Acer, a Chromebook 317 modelljét 17,3 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS kijelzővel látta el, amely felárért érintős kezelést is támogathat. Ezzel abszolút rekorder lett a termék, még senki sem dobott piacra ekkora megjelenítővel Google Chrome OS-t futtató noteszgépet – olvasható az Origo cikkében.

Acer Chromebook 317
Fotó: ACER

Az óriási kijelzőnek köszönhetően az Acer Chromebook 317 a megszokottnál jóval nagyobb méretű billentyűzetet kaphatott, a sok számbevitelt használók örömére numerikus gombsor is rendelkezésre áll a klaviatúra jobb szélén. Üdvözlendő kényelmi fejlesztés még, hogy USB 3.2 Type-C port is található a laptopon, az akkus üzemidejét pedig normál használat mellett 10 órásnak mondja a gyártó.

Ezeken túlmenően a gép meglehetősen szokványos, modelltől függően kétmagos Intel Celeron vagy négymagos Intel Pentium processzor, 4/8 GB memória, 64/128 GB háttértár található benne.

Európában 399 eurótól júniusban indul a forgalmazása, a durván 139 ezer forintjukért cserébe a vevők Intel Celeron N4500 központi egységet, 4 GB memóriát és 64 GB háttértárat kapnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.