Itt a vihar előtti csend a Windows háza táján

Egy ideig csak apró frissítéseket kapnak az operációs rendszer előzetesét tesztelők – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 09. 14:58
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy a Microsoft kész új korszakot indítani a Windows történetében, hamarosan bemutatkozik a 2015-ben megjelent Windows 10 utódja. Ez a jelenlegi operációs rendszer alapjaira épül majd, azonban a Sun Valley kódnevű grafikus felületének köszönhetően

az esztétikáját tekintve jelentősen eltér majd attól, továbbá a hírek szerint a beépített alkalmazásboltja is elkezdhet végre hasznossá és praktikussá válni.

A következő generációs Windows leleplezéséig már nem kell sokat aludni, június 24-én fogja formálisan leleplezni Microsoft, a pletykák szerint pedig azonnal elérhető is válik majd az Insider nyilvános tesztprogramban résztvevők számára.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Erre utal az is, hogy a Windows 10 publikus tesztváltozatát használók a következő időszakban nem fognak teljesen új buildeket kapni az operációs rendszerből, csak kisebb frissítések érkeznek majd a gépeikre.

A programban résztvevők tipikusan hetente kapnak új előzetes változatot a következő Windowsból.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Heteken belül debütál a következő Windows

A sejtettől eltérően a Microsoft BUILD 2021 fejlesztői konferencián nagyon kevés szó sem esett a Windows 10 idén ősszel érkező frissítéséről, azonban Satya Nadella vezérigazgató szavai alapján ennek oka, hogy új korszakot indít majd az operációs rendszer történetében. Ígéretének megfelelően hamarosan tényleg bemutatkozik a rendszer, a Microsoft friss tájékoztatása szerint 2021. június 24-én debütál – olvasható az Origo cikkében.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.