Levelezőkliens került az egyik böngészőbe

Emellett naptárral, bizalmas weblapfordítóval és hírolvasóval is bővült a Vivaldi böngészője.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 13. 10:04
null
Így néz ki a Vivaldi 4.0 beépített levelezőprogramja Forrás: VIVALDI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjelent a Vivaldi böngésző negyedik főverziója, a nagy számváltás pedig nem véletlen, rengeteg új funkció került az alkalmazásba. A messze legérdekesebb fejlesztést a beépített e-mail-kliens jelenti, ez a POP vagy IMAP protokollokon keresztül bármely szolgáltatóval hajlandó együttműködni. Több levelezőfiók is beköthető a böngészőbe, a népszerű szolgáltatások esetében pedig könnyű beállítási lehetőséget kínál a szoftver, nem kell manuálisan szervercímeket és portok megadni – olvasható az Origo cikkében.

Így néz ki a Vivaldi 4.0 beépített levelezőprogramja
Fotó: VIVALDI

A Vivaldi 4.0 talán második legfontosabb fejlesztése a beépített naptár, teljesen offline naptár használata mellett lehetőség van egyes webes naptárakkal való szinkronizálásra is, például a Google Naptár is támogatott. Fontos újdonság még a teljesen új weblapfordító, a Google Fordító helyett a Vivaldi mostantól a saját maga által biztosított Lingvanex szolgáltatással képes gépi módon átfordítani egyik nyelvről a másikra a szövegeket.

Az Origo gyors tesztelése alapján a magyarra fordítás ennek sem megy jobban, mint a Google Fordítónak, viszont a használata során legalább a magánszféra védelme jobb.

Végül a felhasználói bázis vélhetően legkisebb része számára érdekes fejlesztés a beépített RSS-hírolvasó, ezzel potenciálisan leválthatóak lehetnek az erre a célra használt programok és webszolgáltatások. Viszont jelenleg nincs lehetőség hírforrásokat tartalmazó OPML-fájlok importálására és exportálására a Vivaldiban, ami felettébb kellemetlen az olyanok számára, akik a jelenleg használt hírolvasójukból kívánnak átköltözni bele.

A Vivaldi 4.0 telepített példányai hamarosan maguktól frissülnek a legújabb főverzióra, a böngésző telepítőkészlete pedig a hivatalos webhelyről tölthető le. A megszokott módon Windows mellett macOS-en, Linuxon és Androidon is használható, bár a mobilos változatában nincsenek benne a hírben tárgyalt funkciók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.