Megvan a Windows 10 halálának napja?

Körülbelül egy hétre vagyunk a rendszer utódjának bejelentésétől.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 19. 11:14
null
WINDOWS 10 Forrás: MICROSOFT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan véget ér a Microsoft történetében a Windows 10-es korszak, a vállalat június 24-én egy dedikált sajtóeseményen bejelenti majd az operációs rendszer utódját. Ez természetesen a Windows 10 alapjaira épül, technikailag annak a következő nagy frissítése lesz, ám a modernizált grafikus felületével és az új nevével a Microsoft szimbolikusan lezár majd vele egy érát – olvasható az Origo cikkében.

Windows új logója
Fotó: MICROSOFT

Most újabb érdekes információ került napvilágra, a Thurrott beszámolója szerint a Microsoft webhelyén frissült egy támogatási oldal, amely szerint a Windows 10 és a Windows 10 Pro terméktámogatása 2025. október 14-én fog megszűnni, onnantól kezdve nem kapnak majd többé biztonsági frissítéseket a kérdéses kiadások. Érdekességként a Windows 10 első stabil verziója 2015. július 29-én vált elérhetővé.

A támogatási dátum végének megjelenése újdonság, a Microsoft eddig a Windows 10 minden egyes főverziójánál külön jelezte a nyugdíjba küldés napját, általánosságban véve nem beszélt az operációs rendszer életciklusának végéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.