Még beszédkihangosítót is kapott ez az okosmaszk

Emellett a motort is kisebbre és könnyebbre cserélték benne – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 22. 22:20
null
LG PuriCare Wearable Air Purifier Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavalyi augusztusi bejelentése ellenére az LG PuriCare Wearable Air Purifier ventilátoros okosmaszk a mai napig sem vált széles körben elérhetővé, ám a cég mostanra az utódját is elkészítette. Az új kütyü tervezésekor az első verzió hátrányait próbálták orvosolni a mérnökök, ennek keretében kisebbre és könnyebbre cserélték benne a légzést segítő motort, enélkül nehéz ügy volna a cserélhető HEPA-filterein át a lélegzetvétel.

Az új generációs okosmaszk másik fontos fejlesztését a beszédet segítő kihangosítórendszer jelenti, a maszk belsejébe mikrofon, a külsejére pedig hangszórók kerültek.

Ez szintén kritikus előrelépés, hiszen a tapasztalatok alapján az első modell a hangcsillapítás terén is kiváló munkát végzett, a viselőiknek erősen emelt hangon kellett beszélniük, hogy a közvetlen közelükben lévők vagy a velük telefonálni próbálók egy mukkot is értsenek a szavaikból.

LG PuriCare Wearable Air Purifier
Fotó: YouTube

A második generációs modell a bumszli kinézete ellenére csak 94 grammot nyom, az 1000 mAh-es akkuja továbbra is nyolc óra folyamatos működést tesz lehetővé. Az árát nem közölte az LG, állítása szerint elsőként Thaiföldön válik majd elérhetővé augusztusban.

A gyártó továbbra sem állít olyat, hogy a maszk védelmet nyújtana a koronavírus ellen, erre semmiféle tudományosan igazolt bizonyíték sincs,

bár a benne lévő HEPA-szűrő elméletben van olyan finom, hogy jó hatékonysággal fenn kell akadnia rajta a vírus részecskéinek. Ettől függetlenül hivatalosan nincs szó arról, hogy védekezésre ajánlott maszk volna.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.