időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Életveszélyes hegyi utakra vezet a Google térképe

Forrás: Mediaworks/bama.hu
2021.07.20. 09:27
Életveszélyes hegyi utakra vezet a Google térképe

Skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t, véleményük szerint ugyanis térképe „potenciálisan életveszélyes” útvonalakat ajánl a Ben Nevisre és egyéb hegycsúcsokra tartó túrázóknak, és az embereket sziklaszirtekre irányítja.

A John Muir Trust, a Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő szervezet közlése szerint felvették a kapcsolatot a céggel a probléma matt, egyelőre választ nem kaptak – írja a The Guardian.

A szervezet szerint a Google Maps a Ben Nevisre, az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsára olyan túraútvonalakat ajánl, melyek „nagyon veszélyesek, még a tapasztalt mászók számára is”.

„Még a legtapasztaltabb hegymászónak is nehézséget okozna ennek az útvonalnak a követése. Nagyon meredek, sziklás és ösvény nélküli területen vezet át, ahol még jó látási viszonyok között is nehéz megtalálni az nyomvonalat. Alacsonyan lévő felhők esetén és esőben a javasolt útvonal követése akár halálos is lehet” – mondta Heather Morning, a Mountaineering Scotland biztonsági tanácsadója.

Skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t
Fotó: Pixabay

A szervezet és a John Muir Trust azt javasolja, hogy az útvonalak kialakításakor a Google konzultáljon velük vagy helyitúra-vezetőkkel.

„A Google térképeket a biztonságot és megbízhatóságot szem előtt tartva hozzuk létre és minél előbb kivizsgáljuk a Ben Nevis útvonalának problémáját” – közölte a Google szóvivője.

„Amellett, hogy hiteles adatokat és nagy felbontású képeket használunk a térkép frissítéséhez, arra bátorítjuk a helyi szervezeteket, hogy szolgáltassanak földrajzi információkat az utakról és az útvonalakról” – tette hozzá.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Jön a keresések gyorstörlése a népszerű mobilappba

Viccelődésre lehetőséget adó funkciót kezdett elérhetővé tenni elsőként iOS platformon a Google, az Apple eszközeit használók mostantól tizenöt percre visszamenően pár koppintással törölhetik a netes kereséseiket a mobilappjában. A lehetőség csak később válik elérhetővé Androidon.

Az újdonság nagyon egyszerűen működik, törlési igény esetén meg kell nyitni a Google mobilappot, ott a profilképre kell koppintani, a Keresési előzmények rész alatt fog megjelenni az elmúlt 15 perc előzményeinek gyorstörlése.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.