időjárás 15°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Jön a keresések gyorstörlése a népszerű mobilappba

Forrás: origo.hu
2021.07.17. 20:30
Jön a keresések gyorstörlése a népszerű mobilappba

Tizenöt percig lesznek pár koppintással törölhetők az adatok – írja az Origó.

Viccelődésre lehetőséget adó funkciót kezdett elérhetővé tenni elsőként iOS platformon a Google, az Apple eszközeit használók mostantól tizenöt percre visszamenően pár koppintással törölhetik a netes kereséseiket a mobilappjában. A lehetőség csak később válik elérhetővé Androidon.

Az újdonság nagyon egyszerűen működik, törlési igény esetén meg kell nyitni a Google mobilappot, ott a profilképre kell koppintani, a Keresési előzmények rész alatt fog megjelenni az elmúlt 15 perc előzményeinek gyorstörlése.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A magánszférájukat védeni próbálóknak jó hír, hogy az előzmények rögzítése le is tiltható a fiókokban, cserébe ilyenkor kevésbé lesznek személyre szabottak a keresési találatok. Egy másik érdekes alternatíva, hogy bekapcsolható az előzmények folyamatos és automatikus törlése, az igényektől függően 3/18/36 hónapra visszamenően.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Félmilliárd euróra büntette a Google-t a francia versenyhatóság

A hivatal megállapította, hogy a Google nem folytatott jóhiszemű tárgyalásokat a sértett kiadókkal, akiknek két hónapon belül elő kell terjesztenie kárpótlási ajánlatát.

Amennyiben a cég nem tartja be a két hónapos határidőt, a büntetés összege naponta 900 ezer euróval emelkedik.

A Google súlyos csalódottságát fejezte ki a büntetés miatt, és azt hangoztatta, hogy jóhiszeműen járt el. A cég szerint a büntetés mértéke nem veszi figyelembe a megegyezés érdekében kifejtett erőfeszítéseit és azt a realitást sem, ahogyan a hírek működnek a Google platformjain.

A francia versenyhivatal egy hónappal ezelőtt egy másik ügyben 220 millió eurós bírságot szabott ki a Google amerikai vállalatra az online reklámpiacon folytatott gyakorlata miatt, és reformokra szólította fel az óriáscéget.

Tovább

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.