Újabb böngésző számol le az automatikus lejátszással

Eddig manuálisan kellett letiltani benne a sokakat bosszantó jelenséget.

Forrás: ORIGO.HU2021. 07. 20. 20:47
null
Kézzel már eddig is bekapcsolható volt az automatikus lejátszás korlátozása az Edge böngészőben Forrás: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes rivális megoldásokról példát véve a napokban elérhetővé váló Microsoft Edge 92 limitálni kezdi a weblapokba beágyazott médiafájlok automatikus lejátszását. A böngésző már régóta képes erre, ám a fejlesztők feltehetően kompatibilitási problémák miatti aggodalmaktól vezérelve alapértelmezetten engedélyezték az automatikus lejátszást – olvasható az Origó cikkében.

Kézzel már eddig is bekapcsolható volt az automatikus lejátszás korlátozása az Edge böngészőben
Fotó: Origó

Ennek megfelelően a maguktól elinduló tartalmak által bosszantott internetezőknek nem kell megvárniuk a következő főverziót, kézzel is aktiválhatják a médialejátszási korlátozást. Ehhez válasszák a böngésző főmenüjében a Beállítások lapot, a baloldali keresőmezőjébe írják be a „Média automatikus lejátszása” szöveget. A megjelent találatokban lefelé görgetve kattintsanak rá a sárgával kiemelt elemre, a lenyíló menüjében állítsák át az engedélyezést korlátozásra, végül pedig indítsák újra a böngészőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.