Elon Musk bejelentette a cége által gyártott humanoid robot érkezését

Az új jövevény emberi testalkattal és arc helyett kamerákkal, illetve digitális kijelzővel áll majd gazdái rendelkezésére – írja Thatslife.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: thatslife.hu2021. 08. 27. 13:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk egy, a mesterséges intelligenciának szentelt exkluzív eseményen, az AI Day-en jelentette be vállalata következő nagy dobását. Azt ígérte, hogy az Autopilot rendszer segítségével jövőre megalkotják a Tesla Botot, mely alkalmas lesz minden olyan tevékenységre, melyeket mi általában unalmasnak, veszélyesnek vagy túl fárasztónak találunk.

Elmondása alapján a robot abszolút biztonságosan működik majd, és ha mégis homokszem csúszik a gépezetbe, könnyűszerrel elmenekülhetünk előle, hiszen csupán alig 8 és fél km/órás sebességgel lesz képes futni. A Tesla elnöke azt is elárulta, hogy nem csak a csilliárdosok számára tervezik elérhetővé tenni a Tesla Botot, tehát lehet, hogy nem is kell már olyan sokáig várnunk az alábbihoz hasonló párbeszédekre:

– Te, Jolán, hol a bádogember?
– Kiküldtem meggyet magozni a teraszra!
– Rendben, csak szólj a szomszédnak, nehogy megint erre locsoljon!

A tervek szerint az új találmány nem csupán a házimunka elvégzésére lesz alkalmas, hanem idővel – a fejlesztéseknek köszönhetően – barátként is funkcionálhat gazdája mellett.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: YouTube/CNET Highlights

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.