Kötelezően bekéri a születésnapot a közösségi portál

A fiatal felhasználókat védené az adatszolgáltatási kötelezettséggel – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 31. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé látszatintézkedésnek tűnő lépést jelentett be az Instagram: hamarosan kérni fogja a születési dátumukat eddig nem beállított felhasználókat az információ megadására. Ez egyelőre két esetben fog megtörténni, az app elindításakor és az érzékenynek jelölt posztok megtekintésekor jelenik majd meg az opcionálisan kinyomható értesítés. A belátható jövőben kötelezővé válik a születésnap megadása, enélkül nem lesz használható a szolgáltatás.

Az Instagram magyarázata szerint a születésnap megadásának kötelezővé tételével a fiatal felhasználókat próbálja védeni a felnőtt zaklatóktól, a felek közti kapcsolatteremtés nehezítésével kíván biztonságosabb és privátabb környezetet teremteni nekik.

A cég tisztában van azzal, hogy az önbevalláson alapuló kormeghatározás fabatkát sem ér a zaklatók ellen, állítása szerint gépi tanulásos módszerekkel próbálja majd kiszűrni az életkorukat hamisan megadókat. A rendszer által gyanúsnak jelölt személyek fiókjait felfüggeszti, majd felkéri őket az életkoruk hitelt érdemlő igazolására; feltehetően fényképes igazolványról készült fotót kell majd küldeniük az ügyfélszolgálatára.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.