Műholdas telefonálással jöhet az új almás okostelefon

Ez lehet a hamarosan bemutatkozó készülékcsalád messze legnagyobb újítása.

Forrás: ORIGO2021. 08. 30. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éppen aktuális hírek szerint az Apple szeptember harmadik hetében fogja bejelenteni az iPhone 13 mobilcsaládot, és eddig semmilyen olyan információ sem érkezett a négytagú szériáról, amely alapján a tagjai többnek tűntek volna egy iteratív jellegű termékfrissítésnél - olvasható az Origo cikkében.

Most váratlan meglepetés jött a témában, a kiváló informátorokkal rendelkező Ming-Chi Kuo piacelemző szerint a család egésze vagy néhány tagja képes a műholdas kommunikációra, térerő nélküli helyeken is lehetséges lehet velük a telefonálás és az üzenetküldés.

A mobilok állítólag alacsonypályás műholdakhoz (LEO) tudnak majd csatlakozni, a hozzájuk tartozó plusz távközlési szolgáltatást pedig feltehetően a Globalstar szolgáltató nyújthatja, a műholdas telefonálásra vágyóknak ezzel a céggel kell majd közvetlen vagy közvetett módon szerződniük.

Az elemző szerint a funkciót egy testre szabott Qualcomm X60 modem biztosítja, az androidos gyártók pedig csak jövőre implementálhatják, mivel várnak még a Qualcomm X65 modemre, amellyel komoly pluszmunka nélkül is megvalósítható az extra lehetőség.

A kép csak illusztráció (FORRÁS: PIXABAY)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.