Steve Jobs is fontolgatta az iPhone nano piacra dobását

Egy bírósági ügy kapcsán kerültek elő belsős dokumentumok, amelyek szerint tervben volt egy iPhone nano minimobil.

Forrás: origo.hu2021. 08. 25. 9:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple és az Epic Games jelenleg is tartó bírósági ügye kapcsán kerültek elő olyan belsős dokumentumok, amelyek szerint az Apple már Steve Jobs idején is fontolgatta a mini-iPhone piacra dobását. Konkrétan egy Steve Jobs által elküldött, 2010-es e-mailt vettek elő, amelynek beosztása szerint egy meetingen tárgyalták volna az iPhone nano ötletét.

 

Erről további információk nem derültek ki, és eleve csak a dizájnról tartottak volna megbeszéléseket. Mivel erre 2010 októberében került volna sor, ezért feltehetően az iPhone 4-re vagy 3GS-re épült volna a nanomodell. Végül azonban az Apple jégre tette ezeket a terveket, bár fontos megemlíteni, hogy akkoriban az iPhone 4 is csak 115 × 58 mm-es volt, vagyis messze kompaktabb, mint ma bármelyik okostelefon. A nanomodell így elég bizarr ötlet lehetett akkoriban.

 

Bár iPhone nano nem lett, tavaly befutott az iPhone 12 mini, amely végül csúfos bukásnak bizonyult. Lesz jövő hónapban még egyetlen utódja, majd 2022-ben állítólag megszüntetik a minivonalat.

 

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.