Több száz magyar embert loptak meg internetes csalók

Mobilházeladás ürügyén több száz embertől csalt ki százezreket az a három gyanúsított, akit Budapesten fogtak el a rendőrök – írja a bama.hu.

Forrás: Mediaworks2021. 08. 05. 16:24
null
Illusztráció Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia közölte, a feltételezett elkövetők 2020 óta az országban több száz gyanútlan érdeklődőt tévesztettek meg online vásárlás során: mobilházakat hirdettek, majd azok kiszállítása előtt

előleget kértek vételi szándékuk biztosítékaként; a sértettek jóhiszeműen elutalták a pénzt.

Akadt, aki 100 ezer forintot, de olyan is, aki csaknem egymillió forintot fizetett ki a csalóknak, a kívánt termék azonban nem jutott el a megrendelőkhöz, majd a megadott telefonszámon elérhetetlenek voltak a szélhámosok.

Illusztráció
Fotó: unsplash

A rendőrök kedden este Budapesten fogták el a triót. A feltételezett elkövetőket előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbevételük mellett – üzletszerű csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatásukat – tudatta a százados.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.