Zsarolóvírusos támadás áldozatává vált a népszerű cég

Többek közt AMD-től és Inteltől származó bizalmas fájlok publikálásával zsarolják – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 08. 10. 21:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Acer és indirekt módon az Apple után újabb közismert informatikai gyártó vált zsarolóvírusos támadás áldozatává, a tajvani Gigabyte néhány szerverét sikerült megfertőzni a RansomEXX-szel. Titkosításuk előtt a támadók 112 GB információt szivattyúztak ki a szerverekről, az AMD, az Intel, továbbá az American Megatrends bizalmas dokumentumai is vannak köztük. 

Többek közt ezen információk nyilvánosságra hozatalával próbálják fizetésre bírni a vállalatot

Hírünk írásáig a Gigabyte annyit volt hajlandó nyilatkozni az ügy kapcsán, hogy elszigetelte az érintett szervereket, a hatóságok bevonásával megkezdődött az incidens vizsgálata. A termelését állítólag nem érintette a támadás, azonban a webhelyének bizonyos részei elérhetetlenné váltak, egyes ügyfelek feltehetően nagy bosszúságára a terméktámogatási szekció is áll.

Egyelőre nem világos, hogy mekkora összeget próbálnak kizsarolni a vállalatból, ám az említett korábbi esetekben 50 millió dolláros tételeket szerettek volna látni a bűnözők.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőkép

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.