A legprofibb robotporszívók már a kutyapiszkot is detektálják

Egyes gazdik számára a kezdetek óta problémát jelent a kaki szétkenése – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 09. 10. 10:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden új technológiának megvannak az előre nem látott hátulütői, például a robotporszívókat vásárló egyes gazdik alaposan meglepődtek, mikor takarítás közben a kütyüik az egész lakásban szétkenték a házi kedvenceik végtermékét. Elsősorban olyan kutyások szenvednek a problémától, akiknek az ebei nem lettek alomhoz szoktatva, vagy néha meglepetésszerűen ott végzik el a nagydolgukat, ahol jónak látják. Időnként persze balesetek is történhetnek, a kutyáktól sem idegen a visszatarthatatlan inger.

Most végre az iRobot is előállt egy megoldással, a vadiúj Roomba j7+ modelljének vizuális felismerést használó mesterséges intelligenciája háziállatok piszkának széles spektrumát képes detektálni és kikerülni, függetlenül azok színétől és formájától.

Ezzel az ígérettel más robotporszívókat áruló cégek is előálltak már, ám az iRobot szerint az általa fejlesztett megoldás garantáltan működik. A gárdája éveken át serényen dolgozott a funkción, a kidolgozása során egyedi végtermékek ezreit készítették el gyurmából a robotikai szakemberek.

Az Észak-Amerikában még szeptemberben piacra kerülő Roomba j7+ további érdekesebb újításai, hogy egyszerűben kezelhetővé vált, kisebb eséllyel akad el a bútorok és a háztartási gépek alá kerülve, a Bluetooth LE adatkapcsolattal pedig könnyebbé vált az első beállítása. Dokkoló nélkül 649 dollárba, míg azzal együtt 849 dollárba kerül majd, átszámítva nettó 193/252 ezer forintokról van szó.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.