Ezentúl csak heti három óra online játék jár a kínai fiataloknak

A kínai Nemzeti Publikációs és Sajtóhivatal szigorított korábbi, 2019-es rendelkezésein, így mostantól az ország 18 éven aluli fiataljai csupán heti három órát játszhatnak online, azt is meghatározott idősávokban – írja a Thatslife.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: thatslife.hu2021. 09. 05. 10:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Publikációs és Sajtóhivatal rengeteg szülői panaszt kapott a korábbi határozatokkal kapcsolatban, melyeket nem találtak elég szigorúnak, és féltették gyermekeiket a játékfüggőség kialakulásától vagy annak elharapódzásától.

A hivatal döntéshozói ezért új előírásokat léptettek érvénybe, melyek betartását rendszeresen ellenőrzik majd a szolgáltatóknál.Az új rendelkezések értelmében a helyi gyerekek és tinik ezentúl csak péntek, szombat és vasárnap, továbbá ünnepnapokon este 8-tól 9-ig hódolhatnak netes játékszenvedélyüknek.

Míg a döntés egyik hivatalos célja az ifjúság testi-szellemi épségének, illetve a szülők felé tanúsított engedelmességének megőrzése volt, a Kínai Kommunista Párt a játékcégeknek is üzenni kívánt általa, mondván, a lehető legkevésbé szándékoznak kitenni fiataljaikat azoknak a hatásoknak, melyek véleményük szerint rossz irányba befolyásolhatják őket.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Unsplash

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.