időjárás 19°C Orbán 2022. május 25.
logo

Jó hír azok számára, akik a telefonjukkal szeretnek fizetni

Forrás: origo.hu
2021.10.06. 11:41
Jó hír azok számára, akik a telefonjukkal szeretnek fizetni

Visa bankkártyával rendelkező lakossági és vállalati ügyfelek részére Magyarországon elsőként a CIB Bank elérhetővé teszi 2021. október 7-től a Google Pay-t.

2021. október 7-től a CIB Bank lakossági és vállalati ügyfelei számára is elérhetővé válik a Google Pay, a mobilappjában regisztrálhatják a Visa bankkártyáikat, ezt követően pedig már a mobiltelefonjukkal is fizethetnek az üzletekben. A pénzintézet emellett tervezi, hogy elérhetővé teszi az alkalmazást a MasterCard kártyával rendelkező ügyfelei számára is. A Google Pay bevezetésével a bank iOS és Android rendszeren is képes kényelmes és biztonságos fizetési szolgáltatást nyújtani.

A Google Pay pedig egy digitális pénztárca, amelynek segítségével az androidosok egyszerűbben és biztonságosan intézhetik fizetési tranzakcióikat. Az applikáció egyesíti mindazt, amire a pénztárnál szükség van: gyors és egyszerű fizetési módot kínál az üzletekben, valamint többszintű biztonsággal védi a fizetési adatokat. Mindemellett a Google Pay megkönnyíti többek között a repüléshez használt beszállókártyák tárolását vagy arra alkalmas, különböző hűségprogramok pontjainak beváltását is. Az alkalmazás díjmentesen letölthető vagy frissíthető a Google Play Áruházból.

A Google ún. többrétegű megközelítést alkalmaz a biztonságos fizetések érdekében: fizetéskor a felhasználó technikailag a tényleges számlaszáma helyett a szolgáltatáshoz létrejövő virtuális kártyaszámát osztja meg a kereskedővel. Ha pedig a telefonja elveszik vagy ellopják, a Google Készülékkereső segítségével megtalálhatja, zárolhatja androidos mobileszközét vagy törölheti annak tartalmát.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels