Tiniknek szóló változások jönnek a népszerű alkalmazásba

Folytatódnak a tűzoltási kísérletek a Facebook szorult helyzetbe került leányvállalatánál.

Forrás: origo.hu2021. 10. 12. 14:56
Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási botrányt kavartak az Instagram tinikre gyakorolt negatív hatásait firtató szivárogtatások, így egyrészt leállt a munka a szolgáltatás különösen fiatal felhasználóknak szánt verzióján, másrészt pedig 

a Facebook nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke újabb, a védelmüket célzó lépéseket jelentett be.

Nick Clegg tájékoztatása alapján a belátható jövőben a tinik mentális egészségének óvása érdekében két újítást kíván bevezetni az Instagram: a gyakori és hosszas böngészése esetén a használatának szüneteltetésére buzdító üzenetek jelennek majd meg, továbbá a potenciálisan káros tartalmak gyakori nézegetése esetén a szolgáltatás kísérleteket fog tenni a más jellegű bejegyzések felé terelésükre.

A részletek egyelőre nem világosak, a legfontosabb kérdés természetesen az, hogy az Instagram miféle szempontok alapján próbálja majd beazonosítani a tinik mentális egészségére potenciálisan káros, de a felhasználási feltételeit nem sértő tartalmakat. 

Clegg nem tisztázta, hogy a funkciók elérhetők lesznek-e a felnőttkorú instagramozók fiókjaiban.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.