Újabb applikációt telepítenek a Windows 10-re

Ez az alkalmazás állapítja meg, hogy installálható-e a számítógépekre a Windows 11.

Forrás: ORIGO2021. 10. 31. 14:47
Végre elárulja a PC Health Check, hogy egész pontosan miért nem tartja kompatibilisnek a számítógépet a Windows 11-gyel. Forrás: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírek szerint megkezdte a Windows 11 számítógépezőkre való rászabadításának előkészítését a Microsoft, a Windows 10 tavaly és idén kiadott főverzióit futtató számítógépekre a KB5005463 javítás részeként automatikusan telepíti a PC-állapotellenőrzés (PC Health Check) alkalmazást – olvasható az Origó cikkében.

Végre elárulja a PC Health Check, hogy egész pontosan miért nem tartja kompatibilisnek a számítógépet a Windows 11-gyel.

Ez egy általános diagnosztikai szoftver a windowsos számítógépekhez, a mostani automatikus telepítésének célját a Windows 11-gyel való kompatibilitás felmérése jelenti. A magától települő szoftver bepattan majd a számítógépezők képernyőjére, és egy-két kattintás után közli velük, hogy megfelel-e a konfigurációjuk az új operációs rendszer minimum követelményeinek.

A kompatibilis PC-kre idővel a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül is telepíthető lesz a Windows 11, míg az inkompatibilis gépek tulajdonosai listát kapnak a problémákról. A TPM 2.0 és a Secure Boot hiányolása esetén az alaplap UEFI rendszerszoftverének átállításával támogatottá varázsolhatóak a számítógépek, további problémák jelenléte esetén viszont hivatalosan nem futtatható rajtuk a Windows 11, maradniuk kell a Windows 10-en.

Borítókép forrása: Origó

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.