időjárás 11°C Emőke 2023. március 23.
logo

Újabb applikációt telepítenek a Windows 10-re

Forrás: ORIGO
2021.10.31. 14:47
Újabb applikációt telepítenek a Windows 10-re

Ez az alkalmazás állapítja meg, hogy installálható-e a számítógépekre a Windows 11.

A hírek szerint megkezdte a Windows 11 számítógépezőkre való rászabadításának előkészítését a Microsoft, a Windows 10 tavaly és idén kiadott főverzióit futtató számítógépekre a KB5005463 javítás részeként automatikusan telepíti a PC-állapotellenőrzés (PC Health Check) alkalmazást – olvasható az Origó cikkében.

Végre elárulja a PC Health Check, hogy egész pontosan miért nem tartja kompatibilisnek a számítógépet a Windows 11-gyel.

Ez egy általános diagnosztikai szoftver a windowsos számítógépekhez, a mostani automatikus telepítésének célját a Windows 11-gyel való kompatibilitás felmérése jelenti. A magától települő szoftver bepattan majd a számítógépezők képernyőjére, és egy-két kattintás után közli velük, hogy megfelel-e a konfigurációjuk az új operációs rendszer minimum követelményeinek.

A kompatibilis PC-kre idővel a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül is telepíthető lesz a Windows 11, míg az inkompatibilis gépek tulajdonosai listát kapnak a problémákról. A TPM 2.0 és a Secure Boot hiányolása esetén az alaplap UEFI rendszerszoftverének átállításával támogatottá varázsolhatóak a számítógépek, további problémák jelenléte esetén viszont hivatalosan nem futtatható rajtuk a Windows 11, maradniuk kell a Windows 10-en.

Borítókép forrása: Origó

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.