Végleg búcsút vesznek az Internet Explorertől

Már a keresőmotorja sem támogatja többé a veterán böngészőt.

Forrás: origo.hu2021. 10. 10. 10:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végső fázisába ért az Internet Explorerrel való leszámolás, immáron a Google keresőmotor sem támogatja többé a Microsoft Edge által hat éve leváltani kezdett böngészőt. Malte Ubl mérnök tájékoztatása szerint semmi értelme sincs az Internet Explorer 11-gyel való vacakolásnak, hiszen olyan kevesen használják, hogy időpazarlás működésre bírni alatta az új fejlesztéseket.

A támogatás eldobása ellenére a valamilyen okból Internet Explorert használók nagyon sokáig képesek lesznek internetes kereséseket végrehajtani a Google segítségével, csak egy régi és fapados keresőfelülettel találják majd szembe magukat. 

Ennek köszönhetően például továbbra is lehetőségük lesz arra, hogy az Internet Explorert használva rákeressenek egy másik böngésző letöltési oldalára.

A mostani lépés nem meglepő annak fényében, hogy maga a Microsoft sem támogatja már sokáig az Internet Explorer 11-et, az idén tavaszi bejelentése szerint 2022. június 15-től nem biztosít többé biztonsági javításokat hozzá.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.