időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Íme az elektronikai skalpolók új kedvence

Forrás: ORIGO
2021.11.25. 17:41 2021.11.25. 19:55
Íme az elektronikai skalpolók új kedvence

Durva felárral próbálják elsózni a DDR5 memóriacsomagokat a trükközők – olvasható az Origó cikkében.

Körülbelül egy hónapja megkezdődött a DDR5 memóriamodulok forgalmazása, az egyelőre csak Intel Z690-es alaplapokban és 12. generációs Intel Core processzorokkal használható RAM-ról pedig mindig is tudni lehetett, hogy jelentős felára lesz a DDR4-hez képest. Erre rátett egy lapáttal az általános félvezetőhiány, plusz mostanra nagy hiány lett a modulokon használt energiamenedzselő csipekből is.

A tapasztaltak ebből már tudják, hogy a DDR5 ideális az internetes skalpolók számára: nehezen elérhető cikk, amelyre ráadásul az átlagnál fizetőképesebb közönség éhezik rá. Ennek megfelelően mostanra felkerült a pont az i-re, a skalpolók próbálják elhappolni a kicsiny készleteket a valódi vevők elől, hogy aztán durván túlárazva értékesítsék azokat az online piactereken.

Az eBay mostanra tele van a skalpolók hirdetéseivel, nagyjából egy héttel ezelőttig a piactéren még olyan 350-700 dollár környékén sikerült ténylegesen értékesíteni a memóriacsomagokat, ám mostanra már a 700-1000 dollár sávban mozognak a megvalósult üzletek. November 21-én rendkívüli csúcsot elérve 2500 dollárért sikerült DDR5 memóriacsomagot elsózni, ám ez alkalomszerű kiugrásnak tűnik.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: GeIL Polaris RGB DDR5 RAM (Fotó: YouTube)