Itthon is elérhető a Google biciklis navigációja

Bárki küldhet visszajelzést a továbbcsiszolásának segítése érdekében – írja az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 11. 03. 17:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel az elmúlt években fokozatosan növekedett a kerékpározás népszerűsége, legyen szó munkába járásról vagy szabadidős tevékenységről, ezért a Google Magyarországon is bevezette a kerékpáros útvonaltervező szolgáltatását. 

A térkép folyamatos tökéletesítéséhez számítanak majd a kerékpárral közlekedők tapasztalataira is.

Magyarországon a Google Térképpel eddig csak autós-, közösségi, illetve gyalogos közlekedéshez tervezhetünk útvonalat, azonban mostantól már kerékpárokra is elérhető ez a lehetőség. A klasszikus navigációs információkon felül a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy megismerjék az egyes zónákban, városokban vagy régiókban elérhető kerékpárutakat, és ezek közül válasszanak.

Mivel a világjárvány miatt a kerékpározási szokások folyamatosan változnak, így a Google Térkép információi is szüntelenül frissülnek annak érdekében, hogy a felhasználók a legmegbízhatóbb kerékpáros útvonalakat tudják használni.

Az új szolgáltatás bevezetésében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda stratégiai partnerséget vállalva biztosította a magyarországi kerékpáros útvonalakra vonatkozó legfrissebb adatokat. Tehát, ha a legbiztonságosabban, a tömeget elkerülve szeretnénk közlekedni, vagy csak egy fenntarthatóbb alternatívát szeretnénk választani a munkába járáshoz, esetleg sportolni vagy szimplán tekerni szeretnénk egyet, a Google Térkép mindegyikhez megtalálja a legmegfelelőbb útvonalat.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.