Rövidesen búcsúzik Kínától a népszerű játék

Már sosem fejeződik be a helyi piacra erősen módosított változatának bétatesztje – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 02. 18:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Búcsúzik a világ egyik legnagyobb mobiljátékos-piacától a Fortnite: az Epic Games partnereként funkcionáló Tencent bejelentette a játék kínai változatának november 15-én történő lekapcsolását. Kommentár nem járt a lépéshez, hírünk írásáig nem érkezett hivatalos tájékoztatás a világszerte kimagaslóan népszerű battle royale termék sírba helyezésének okáról.

A Fortnite kínai verziója több módon is eltért a globális közönség által ismert változattól, a bétázást 2018-ban megkezdett játék a helyi előírásoknak való megfelelés érdekében kozmetikai változtatásokat kapott, visszavettek az erőszak ábrázolásából, továbbá esélyt adott a kevésbé ügyes játékosoknak a többiek legyőzése nélküli nyerésre. Érdekes még, hogy a módosított háttértörténete szerint a játékosok karakterei mind csak hologramok, így senki sem hal meg ténylegesen benne; ezt a kevésbé meglepő tényt külön kiemelték a kínai piacra való áthangolását végzett fejlesztők.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.