Tucatnyi sebezhetőséget javított az egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cég

Kettő nulladik napi sérülékenység már biztosan kihasználás alatt áll – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 11. 8:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menetrendszerűen megérkeztek a Microsoft hibajavító keddes frissítései, a támogatott termékeiben ezúttal 55 sérülékenységet szüntetett meg a vállalat, ami visszafogottnak mondható a szokásos száz körüli értékhez képest. Hat kritikus, a maradék negyvenkilenc pedig fontos besorolást kapott.

A kritikus sebezhetőségek mindegyike nulladik napi, azaz a javításuk kiadása előtt elérhetővé váltak a kihasználásukhoz szükséges információk az interneten. 

Ettől függetlenül a Microsoft tudomása szerint aktív támadások során jelenleg csak kettőt használnak ki közülük, ezek a Microsoft Exchange levelezőszerverben és az Excel táblázatkezelőben találhatóak.

A Windows 10 és a Windows 11 összegző frissítéseiben természetesen sérülékenységek mellett egyéb bugok javításai is megtalálhatóak, 

különösen a gyermekbetegségekkel küzdő utóbbi esetében számolt le rengeteg bosszantó hibával a Microsoft.

Alapértelmezett beállítások mellett a Windowsok rövid időn belül maguktól telepítik a frissítéseket, 

ám aki szeretné megsürgetni vagy ellenőrizni az installációjukat, az a Gépház alkalmazás Windows Update részében megteheti.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Origo

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.