Fontos védelem landol a megújult böngészőben

Megpróbálja majd felhívni a figyelmet az elgépelt webcímes trükközésekre – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 12. 13. 11:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szuper biztonságos mód elérhetővé tételét követően a Microsoft illetékesei újabb remek biztonsági funkcióval kívánják bővíteni az Edge böngészőt. A Neowin beszámolója szerint az alkalmazás fejlesztői kiadásában (Canary kiadási csatorna) már elérhető a typosquatting, azaz a félregépelt webcímekkel kapcsolatos trükközés elleni védelem, ilyen helyzet detektálása esetén az Edge figyelmeztetést jelenít majd meg a felhasználóknak.

A szakállas visszaélés lényege, hogy a csalók és ügyeskedők közismert webcímek félregépelt változatait regisztrálják be, így a figyelmetlenül billentyűket nyomogató netezők a kívánt portál helyett az általuk üzemeltetett webhelyen kötnek ki.

A typosquattingnak többféle oka is lehet, felhasználható például adathalász támadások kivitelezéséhez, arcátlan üzleti fogás keretében átirányíthatóak lehetnek egy rivális vállalkozás webhelyére a netezők, de gyakran csak reklámokat mutogatnak a trükközők oldalai.

Egyelőre nem világos, hogy a védelmi funkció mikor válhat általánosan elérhetővé.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.