Hasznosabbá válik a Windows 11 új oldalsávja

Hamarosan bárki készíthet majd kütyüket a Vezérlők felületre – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 01. 18. 15:57
Forrás: windows flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan másfél évtizede nem biztos benne a Microsoft, hogy mit kezdjen a Windows asztali kütyüivel: a Vistában rendkívül fapados formában implementálta az ötletet, a Windows 7-ben semmiféle fejlesztést sem eszközölt rajtuk, aztán a Windows 8.1-ből kivette azokat, végül tavaly ősszel a Windows 11-ben megújult formában visszahozta a widgeteket.

A Windows 11-ben az asztali kütyük elérésére egy vadiúj felületet hozott létre a Microsoft, a Start gomb mellé gyárilag kitűzött Vezérlők ikonra kattintva balról bepattannak a kijelzőre. Ez jóval praktikusabb az előző Windowsokban használt módszernél, azokban az Asztal felületére lehetett kitűzni a kütyüket, így a megtekintésükhöz és elérésükhöz le kellett kicsinyíteni a megnyitott ablakokat, ami adott esetben nagyon macerásnak bizonyulhatott.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.