Közel száz sebezhetőséget javítottak az Edge böngészőben

Kiadta az idei év első menetrend szerint érkező hibajavításait a gyártó.

Forrás: origo.hu2022. 01. 12. 14:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiadta az idei év első menetrend szerint érkező hibajavításait a Microsoft, az Edge böngésző 29 sebezhetőségét nem számítva összesen 97 sérülékenységgel számolt le a támogatott Windowsokban és egyéb szoftvereiben. Ezekből kilenc kritikus besorolást kapott, a maradék 88-at pedig fontosnak minősítette a vállalat.

A 2022. januári hibajavító kedden összesen hat nulladik napi sebezhetőségtől szabadult meg a Microsoft, egyelőre elvileg semelyik sem áll aktív kihasználás alatt, viszont az egyikkel felhasználói beavatkozás nélkül terjedni képes kártevők szabadíthatóak rá a számítógépes hálózatokra.

Ennek megfelelően érdemes minden támogatott Windowsra minél előbb telepíteni a januári hibajavításokat, szükség esetén manuálisan bekerestethetőek a Gépház alkalmazás Windows Update részében.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: 97 sebezhetőséget javított 2022 januárjában a Microsoft (Fotó: Origo)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.