Eltávolítható a lakcím és a telefonszám a Google-ből

Visszaélésszerű esetekben kérhető a keresési találatok blokkolása – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 29. 11:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google már jó ideje bárki számára lehetőséget biztosít egyes, az internetes keresőjében megjelent érzékeny adatok eltávolítására. Az efféle információkat jellemzően rosszakarók teszik elérhetővé az áldozatukkal való kibabrálás érdekében, az angol szlengben doxolásnak nevezték el a jelenséget.

Most a vállalat bővítette a törlésre megfelelő adatok körét, innentől kezdve bárki kérheti a közvetlen kapcsolatfelvételre alkalmas (például lakcím, telefonszám, e-mail-cím) információinak, az iratairól készült fotóknak, továbbá az internetes bejelentkezési neveinek és jelszavainak törlését a támogatási oldalán. A lehetőségen keresztül valódi vagy hamisított meztelen tartalmak eltüntetésére is mód van.

Az érzékeny információk Google keresési találataiból való száműzése még nem jelenti azt, hogy az adatok eltűnnének a megosztásukra használt webhelyekről, az áldozatoknak külön fel kell venniük ezek üzemeltetőivel a kapcsolatot a tényleges töröltetés érdekében.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.