Komoly párkapcsolati problémákhoz vezethet a túlzott mobilozás

A Solitaired kutatása alapján a mobilozók drámaian alábecsülik a telefonozással töltött idejüket.

Forrás: Feol.hu2022. 04. 03. 10:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lényegesen sokat mobiloznak az amerikaiak, ráadásul jelentősen alábecsülik a képernyőidejüket. Harmaduknak már okozott továbbá párkapcsolati problémát a rengeteg telefonozás – olvasható a Fejér megyei hírportálon, a Feol cikkében.

Meglepőnek nem mondható, de legalább gondolkodásra késztető felméréssel állt elő a Solitaired, amely alapján a mobilozók drámaian alábecsülik a telefonozással töltött idejüket. 

Kutatása során az online játékoldal megkért 667 egyesült államokbeli iPhone-tulajt a heti képernyőidejének megtippelésére, majd a Képernyőidő alkalmazáson keresztül elérhető tényleges adat kiolvasására. 

A résztvevők nagy átlagban heti 25 óra 54 perc képernyőidőt tippeltek, ezzel szemben a tényleges átlag 39 óra 54 percre jött ki. 

Az utóbbi nagyjából napi 5,7 óra mobilozást jelent, így a válaszadók durván 60 százalékkal becsülték alá a valódi értéket. 

A megkérdezettek a napjuk 25 százalékát mobilozással töltik, az alvással töltött időt a képletből kivonva pedig 36 százalékra ugrik az érték.

A megkérdezettek naponta ébren töltött idejük harmadát elmobilozzák.

A felmérésben részt vettek 52 százaléka nem tudta megtippelni a legtöbbet használt alkalmazását, 53 százalékuk már próbálta csökkenteni a képernyőidejét, 36 százalék esetében pedig eredményezett párkapcsolati problémát a mobilon való örökös lógás a múltban.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.