Feltalálták a repülő szelfibotot

Nem irányítható manuálisan az apró kiegészítő.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 02. 10:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kamerás Spectacles napszemüveg után újabb hardveres terméket dob piacra a Snap – olvasható az Origó cikkében.A Pixy drón leginkább a szelfibot high-tech változatának titulálható, egy játék kvadrokopterről van szó, a tetején lévő tekerővel négyféle repülési és videórögzítési üzemmód közül választhatnak a használóik, a teljesen manuális irányítására nincs mód.

A tenyérbe helyezés és a megfelelő üzemmód kiválasztása után a Pixy teljesen magától repül, a fotók és/vagy videók elkészítését követően a használójának tenyerében landol.

A drón cserélhető és tölthető akkuja 5-8 felszállásra elég energia tárolására képes, a maximum repülési magasság 3 méter.A rögzített tartalmak szerkesztése és megosztása a mobilos Snapchatben történik. A mobilappban minden repülési módban 10-60 másodperc között állítható a repülési idő, meghatározható a rögzített tartalom típusa (fotó és/vagy videó), továbbá a felvétel tárgyának követése is kikapcsolható.

A négyféle elérhető repülési mód:

  • lebegés – körülbelül szemmagasságban, szelfizéshez alkalmasnak tűnő távolságban;
  • felfedés – a használó környezetének felfedése folyamatos távolságnöveléssel és emelkedéssel;
  • előre – séta közbeni követés;
  • keringés – egy teljes kör tétele a felhasználó körül.

A Pixy drón első körben az Egyesült Államokban és Franciaországban vált megrendelhetővé, jelenleg 16-17 hetes szállítási idővel.A drón mellett egy USB kábelt, egy akkut, továbbá egy hordpántot tartalmazó alapcsomag 229 dollárba, nettó 82 ezer forintba kerül.Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: képernyőkép (Forrás: YouTube/Pixy)


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.