Kitiltották az utakról az új szuperautót

Az autógyártó bemutatta a Mercedes-AMG ONE névre hallgató szuper járgányát, amit a bajnokságban győztes F1-es autóiban használt motor utcai változata hajt – olvasható a Hirado.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 06. 03. 8:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétüléses kupét egy 1,6 literes V6-os motor hajtja, amit egy turbomeghajtású elektromotor egészít ki. A motor és a 7 sebességes váltó között egy villanymotor is található, és további kettő, ami az első kerekeket hajtja.

Az autó minden idők legerősebb Mercedese, ugyanis 1049 lóerőt rejt a motorháztető. Erősebb, mint egy Forma-1-es versenyautó és az ára is elég borsos, ugyanis 2 milló dollárt (738 millió forint) kell kifizetnie annak, aki magáénak akarja a félig elektromos csodát.

A Mercedes AMG ONE 15,6 másodperc alatt gyorsul fel 300 km/órára, a végsebessége pedig 352 km/óra – számolt be róla a Fox News.

Az aktív aerodinamika – beleértve a kinyitható hátsó szárnyat és a sárvédők tetején lévő kopoltyúszerű szellőzőnyílásokat – úgy lett kialakítva, hogy nagy sebességnél, a jobb kezelhetőség érdekében növelje a leszorító erőt a pályán.

Az autó rövid távokon képes hibrid üzemmódban is haladni, amely így csak az első motorokat veszi igénybe.

Az autó Amerikában a motor kialakítása miatt nem kaphatja meg a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) jóváhagyását, valamint a jármű utcai használata sem engedélyezett.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.