Magyar áldozata is van a pénzlopó mobilkártevőnek

Két egyszerű módon is megelőzhető a sokkoló telefonszámla kézhez kapása – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 06. 06. 16:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, mit sem sejtő áldozatok megkopasztására szakosodott mobilos kártevőről számolt be az Avast biztonsági cég, a SMSFactory emelt díjas SMS-ek küldésével és prémium telefonszámok hívogatásával próbál bevételt generálni a bűnöző fejlesztőjének.

A kártevő nem különösebben fejlett vagy kifinomult: ismeretlenek által üzemeltetett programboltokban népszerű appoknak vagy azok módosított változatainak nevezi magát, ezek telepítését követően pedig megpróbálja rávenni a mobilozókat egy további „frissítés” installációjára, az utóbbi tartalmazza a csalást ténylegesen elkövetni próbáló kódot. A terjesztésében eddig biztosan részt vett programboltok a Paidapkfree és az Apkmods nevekre hallgatnak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.