Belefulladtak a spamüzenetekbe a mobilozók

Rémálomnak bizonyult az SMS utódja, leállította Indiában az RCS-es hirdetések kiszolgálását a Google.

Forrás: Origo.hu2022. 06. 03. 11:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas története van Indiában a mobilozók kéretlen SMS-hirdetésekkel való bombázásának, azonban az elmúlt időszakban terjedni kezdett RCS (Rich Communication Services) technológiával szintet lépett a vegzálásuk, a hirdetők ezzel már képeket és interaktív tartalmakat is csatolhatnak az üzeneteikhez – olvasható az Origo cikkében.

A szemetelési probléma súlyossága miatt a Google most kénytelen volt a leállítani Indiában a saját RCS-es reklámküldési szolgáltatását, erősítette meg a The Verge számára a vállalat szóvivője. Ugyan a visszaélések elkerülése végett a rendszerén keresztül elvileg csak ellenőrzött és jóváhagyott cégek küldhetnek ki reklámokat a mobilozóknak, ám ez sem volt képes elejét venni a technológiával való tömeges visszaélésnek, így jobb híján mindenkitől kénytelen volt elvenni a marketinges eszközt.

Az RCS az SMS utódja, szimpla szöveges üzenetek küldése helyett a csevegőappokban megszokott funkciókat és élményt kínál, mostanra jó eséllyel hazánkban is sokan használták, mikor a telefonjuk üzenetküldő appján keresztül SMS-ezni próbáltak. Akinek nem tetszene, az teljesen kikapcsolhatja, általában RCS vagy Rich Communications néven kell keresni a telefon Beállítások appjának vezeték nélküli adatkapcsolatokkal foglalkozó menüjében.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.