Eltűnt gyermekek felkutatásában segítene az Instagram

Huszonhat országban jelennek majd meg fotós riasztások a képfolyamában – olvasható az Origó.hu cikkében.

Forrás: Origo.hu2022. 06. 06. 11:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban használatos AMBER riasztásokkal eltűnt gyermekek megtalálását próbálják közösségi segítséggel felgyorsítani a megadott kutatási területeken belül. 

Most az Instagram is beszáll az eltűnt gyermekek keresésébe, ráadásul kifejezetten hasznosnak tűnő módon, az appjában megjelenő AMBER riasztások rögtön fotókat is képesek mutatni a keresett gyerekekről. A képfolyamba tett bejegyzések formájában megjelenő riasztásokban természetesen látható az adott ügy szöveges leírása, a hatóságokkal kapcsolatot felvenni próbálók pedig két koppintással hívhatják az illetékes rendőrkapitányságot.

Az Egyesült Államokat követően a következő hetekben további 25 országban (Argentína, Ausztrália, Belgium, Bulgária, Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Korea, Ecuador, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Görögország, Guatemala, Hollandia, Írország, Jamaica, Kanada, Litvánia, Luxemburg, Malajzia, Málta, Mexikó, Románia, Tajvan, Új-Zéland, Ukrajna) is elérhetővé válik az Instagram gyermekkereső funkciója.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.